Hoewel de contouren langzamerhand zichtbaar worden, is de impact van COVID-19 op onze manier van werken vooralsnog redelijk onvoorspelbaar. Recente onderzoeken en publicaties onderschrijven het beeld dat de toekomst van onze manier van werken aan verandering onderhevig zal zijn. Nemen we deze voorspellingen voor het gemak aan als waar, dan mogen we gaan denken aan iets nieuws met de naam ‘Hybride werken’.

Wat wordt de rol van hybride werken?

Een andere functie voor het kantoor? Een meer coachende rol voor het management? Meer gedecentraliseerde werklocaties? Een aangepast werk- en mobiliteitsbeleid? Hoe kies je nu waar je werkt en wanneer? De hybride uitdagingen leven meer dan ooit, maar organisaties zijn vaak nog niet klaar voor deze uitdagingen. Met de Hybride Werken Kickstart zoekt Ditox uit hoe jouw organisatie met deze, en andere uitdagingen een vliegende start kan maken. Aan de hand van de kickstart brengen we in kaart hoe jouw organisatie en medewerkers staan tegenover hybride werken. Het resultaat is een visie en aanpak op maat: van en voor jullie eigen organisatie en medewerkers

In 4 stappen naar een concrete visie die hybride werken dichterbij brengt

De Hybride Werken Kickstart verloopt in vier stappen met een gemiddelde doorlooptijd van 4 tot 6 weken:

 • null

  1. Intake
  Middels een fysieke of digitale brainstormsessie bespreken we de uitgangspunten voor jouw organisatie. Vervolgens verbeelden we deze eerste ideeën voor jullie in een korte presentatie en selecteren we alvast een aantal topics en vragen voor stap 2: de interviews.

 • null

  2. Diepte-interviews
  Middels een aantal diepte-interviews met medewerkers uit alle lagen van uw organisatie, halen we input op voor de nieuwe hybride werken visie. Denk hierbij aan hybride werken thema’s als hybride leiderschap, de alternatieve functie van kantoren, het mobiliteitsbeleid en de mate van werkplekflexibiliteit.

 • null

  3. Survey
  Aan de hand van een vragenlijst brengen we het beeld dat alle medewerkers van uw organisatie hebben van hybride werken in kaart. Bevalt een vraag je niet, dan is onze vragenlijst zo aangepast. Met deze survey krijg je inzicht in de manier waarop de gehele organisatie naar hybride werken kijkt en de mate waarin de hybride mindset leeft onder de medewerkers. Heb je een vergelijkbare vragenlijst al eerder ingezet, dan herbruiken we die informatie voor verbetering.

 • null

  4. Visie & aanpak
  Vervolgens werken we alle verzamelde data uit tot een gedragen hybride werken visie. En verder: middels een high-level plan van aanpak zetten we vanuit de Hybride Werken Kickstart jouw organisatie alvast in de startblokken voor wat komen gaat.

Wil je ook een vliegende start maken met hybride werken, weet je niet waar te starten of heb je de opdracht gekregen om uit te zoeken of hybride werken voor jullie organisatie geschikt is? Vraag dan nu onze Kickstart aan. Samen bepalen we hoe het anders kan!

  * = verplicht invulveld