Klantcase Exact

“Want wat is Hybride Werken?” “Hoe ziet dat er dan uit?” “En hoe kunnen we hier ons het beste op voorbereiden?”

Vragen waarmee Florien De Nijs, Chief HR Officer bij Exact zat, en wij vanuit Ditox hun daarbij hebben kunnen helpen.

Exact is de leider in de internationale markt voor zakelijke en financiële software. Men combineert de energie van een startup met de voordelen van een multinational. Met als doel de creatie van de beste softwareoplossingen. Daar maken meer dan 550.000 ondernemers en accountants dagelijks dankbaar gebruik van.

Exact Software hebben we mogen helpen met de opzet van een internationale hybride werken visie en strategie, het zetten van kwalitatieve doelen en de inrichting en programmamanagement van een integrale structuur van het hybride werken programma. In deze programmastructuur werd deelgenomen door de afdelingen HR, Communicatie, Vastgoed, Facilitair, Finance en ICT. Daarnaast hebben we voor de Vastgoed-organisatie van Exact een berekening gemaakt van hoeveel m2 zij in een nieuwe hybride situatie nodig hebben, wat voor soort en hoeveel werkplekken, vergaderruimtes en sociale ruimtes en welke kantoren zij konden afstoten in hun gang naar een ‘satelliet- of werken vanuit een hub-gedachte’.  

Start van het project: mei 2020. Duur van het project 7 maanden, opdrachtgever: Directie Exact met de CHRO als opdrachteigenaar van het hybride werken programma. 

pil-logo