Klantcase Microvida

“Samen met de expertise van Ditox hebben wij, na een onderzoeks- en visiefase, een moderne werkplek bij Microvida ingevoerd waar onze werknemers tevreden mee zijn.

Microvida is een ambitieus kenniscentrum en laboratorium voor medische microbiologie en immunologie, actief in Midden- en West-Brabant en Zeeland.

Met een team van circa 150 medewerkers ondersteunt Microvida bij het vaststellen, behandelen en voorkomen van infecties en immunologische ziekten. Jaarlijks onderzoekt men ruim 300.000 menselijke materialen op ziekmakende micro-organismen (bacteriën, virussen, schimmels en parasieten) of verscheidene kenmerken van het (dis)functioneren van het immuunsysteem.

Microvida betreft een verzameling van 4 ziekenhuislabs in de regio Brabant. Voor hen rollen we samen met onze IT-partners een Hybride Werkplek met Office 365 uit voor zowel hun kennis- als laboratoriummedewerkers. Het betreft hier zowel de technische uitrol als de gebruikersbegeleiding naar nieuwe werkprocessen als ‘hybride vergaderen’, ‘hybride communiceren’ en ‘documenten opslaan en delen’.  

Een ingewikkeld project waarbij de organisatie qua architectuur losgekoppeld moet worden van de vier ziekenhuizen waarmee ze qua ICT verbonden zijn. Het betreft hier een geregisseerde aanpak, waarbij we allereerst een basis werkplek uitrollen en dat in stappen opbouwen naar een volledig op zichzelf staande ICT-omgeving voor Microvida 

Start van het project is juli 2021, en loopt nog. Opdrachtgever is de directie van Microvida. 

pil-logo