Klantcase Ricardo Rail

Ditox heeft ons geholpen in de integrale aanpak om het hybride werken tot een succes te maken. Dit hebben zij gedaan omdat ze ervaring hebben opgedaan bij diverse klanten, waardoor wij valkuilen wisten te omzeilen. Zo hebben wij de transformatie kunnen maken in het hybride werken voor iedereen binnen ons bedrijf.”

Aukje van de Snepscheut, HR Manager bij Ricardo Rail

Slim, veilig en duurzaam openbaar vervoer in Nederland en in de rest van de wereld. Daar leveren de adviseurs en ingenieurs van Ricardo graag een waardevolle bijdrage aan. Bij Ricardo houden ze er van om samen hoogwaardig technische puzzels op te lossen en geven technisch advies over allerlei aspecten van rollend materieel (treinen, trams, metro’s), over de infrastructuur én over de interactie daartussen.

De vrijheid om zelf het werk in te richten in optimaal samenspel, voor het beste resultaat. Dat hebben de Nederlandse Ricardo medewerkers, met ondersteuning vanuit Ditox, in de afgelopen 1,5 jaar samen vormgegeven en daar werkt men nog steeds aan. De integrale aanpak is gericht op: Kantoor, Arbeidsvoorwaarden, Welzijn & Vitaliteit en Gedrag, Cultuur & Leiderschap. Zo heeft men onder meer de mobiliteitsregeling verbeterd, een thuiswerkregeling en is hun nieuwe kantoor helemaal ingericht op hybride werken. Ook heeft men de ‘Leidende principes hybride werken’ die prettige en effectieve samenwerking versterkt.

Op 7 juni 2022 heeft Ricardo Rail de Gouden Werkplek Award voor Hybride Werken, in de categorie Personeel & ontwikkeling, gewonnen. Deze award werd uitgereikt op de Remote working Summit en is bedoeld voor bedrijven of organisaties die op een verrassende en effectieve wijze concepten hebben ontwikkeld op het gebied van hybride werken. De award wordt één keer per jaar uitgereikt in de categorieën: Innovatie, Personeel & ontwikkeling, Product- en diensten ontwikkeling en Techniek. Daarbij heeft de jury gekeken naar de meerwaarde van het ontwikkelde concept, ook voor andere organisaties.

Uit het juryrapport:
“Mooi integraal en sterk hybride concept, waarbij aan alle facetten is gedacht voor de hele organisatie. Zeer goed toepasbaar en op te schalen. Heel impactvol.”

pil-logo